SALVADOR PUIG ANTICH

SALVADOR PUIG ANTICH

HUERGA, MANUEL

29,90 €
IVA incluido
No disponible en este momento
Editorial:
ARA LLIBRES. NOW BOOKS
Año de edición:
2006
Materia
Cine, televisión, radio
ISBN:
978-84-96201-84-2
Páginas:
176
Encuadernación:
Cartoné

Aquest és el llibre de l'emotiva pel·lícula Salvador Puig Antich, de Manuel Huerga: els millors fotogrames, els fragments més impactants, els textos i les fotografies d'aquells qui van participar al rodatge, les imatges dels personatges reals... Tota una pel·lícula que, com diu Lluís Llach, "parla del nostre avui".
A principis dels anys setanta, el MIL, un grup d'esquerres format per un grapat de militants espanyols i francesos molt joves, porta de cap a la policia al cometre diversos atracaments a Catalunya amb l'objectiu d'aconseguir diners per donar suport als sectors més combatius del moviment obrer.
En un primer moment, l'èxit de les seves accions espectaculars, provocadores i irreverents, proporciona als joves del MIL una sensació d'invulnerabilitat que acaba bruscament el setembre de 1973, quan efectius de la Brigada Político Social paren una trampa a dos dels seus militants. En el transcurs de la seva detenció es produeix un confús tiroteig en el qual mor un jove inspector de policia.
Salvador Puig Antich resulta greument ferit i, després de passar per l'hospital, ingressa a la presó Model de Barcelona, a l'espera d'un consell de guerra.
A partir d'aquest moment, tant les germanes com els seus advocats inicien, davant la indiferència general, una cursa contrarellotge per salvar la vida al jove activista.
Però el 20 de desembre de 1973, es produeix l'atemptat d'ETA contra el President del Govern Franquista, l'almirall Carrero Blanco i, Salvador Puig Antich esdevindrà el cap de turc que un sector del Règim Franquista reclama.
El Consell de Guerra contra Puig Antich és una farsa i el jove Salvador és condemnat a mort.
Tots els intents per salvar-lo resultaran inútils i el 2 de març de 1974, Puig Antich és executat mitjançant el «garrot vil».La seva mort tràgica i cruel deixa una gran empremta, durant anys, a tota una generació que encara es pregunta si va poder fer quelcom per evitar una execució tan terrible com inútil. Aquesta és la seva història.

Inclou: DVD del making off + la cançó del Lluís Llach

Artículos relacionados

 • I'LL BE THERE FOR YOU
  MILLER, KELSEY
  Todo lo que siempre quisiste saber sobre Friends y nunca te atreviste a preguntar.Actualmente se recuerda a Friends como un icono de la comedia de los años noventa, cuando empezaba a despuntar la nueva pasión por la ficción televisiva. Pero en 1994, cuando se estrenó la serie, nadie esperaba que tuviera un éxito tan arrollador. Desde sus fulgurantes inicios, pasando por su...
  En stock

  9,90 €

 • EL GABINETE DEL DOCTOR CALIGARI.
  En el centenario de un film clave en la Historia del cine, El gabinete del doctor Caligari, cuatro autores de prestigio analizan los diferentes aspectos de la película: su apabullante estética, los hallazgos narrativos, sus gestación, las versiones, influencias... ...
  En stock

  29,95 €

 • EL RESPLANDOR
  En stock

  20,00 €

 • CON LAS BOTAS PUESTAS
  JOSE MANUEL FERNÁNDEZ LÓPEZ
  La evolución histórica de la guerra, y de sus protagonistas, los soldados,ha sido estudiada tradicionalmente a través de dos ejes: el relativo a los sucesos y personajes de la historia y el militar. En esta obra, apoyados en un espectacular material gráfi co, proponemos analizarla desde otro punto de vista, el cinematográfi co. El Cine, en su corta existencia de poco más ...
  En stock

  22,00 €

 • SOLOS ANTE EL CINE
  GARCÍA CUETO, PEDRO
  Disponible en 48-72 h

  16,95 €

 • STRANGER THINGS. TRIBUTE
  MINGUET, EVA
  Stranger Things se caracteriza por tener todo el corazón y la esencia de las míticas series y películas de los años 80, desde The Goonies, Ghostbusters, Back to the Future, The Neverending Story y muchas más, que fueron todo un icono para los que vivieron aquella generación. La serie respira la misma frescura de ese pasado que quiere reflejar, desde el primer capítulo ha...
  En stock

  19,90 €